poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Delikatna potrawka z kurczaka

Bardzo lekkie danie a w dodatku pełne smaku i aromatu, świetne jako szybki obiad kiedy nie mamy czasu na spędzenie dłuższej chwili w kuchni.







2 filety z piersi kurczaka
1 duży por
2-3 duże marchewki
1 cebula
2-3 liście laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz

Filety z kurczaka umyłam, pokroiłam i podsmażyłam na łyżce oleju
Pora (białą część) pokroiłam w półkrążki, cebulę w kosteczkę a marchew starłam na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyłam na łyżce masła z kroplą oleju i dodałam do nich kurczaka, podlałam lekko wodą, dodałam sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i dusiłam do miękkości warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz