Trufle z wiśniowym sercem
Trufle to słodycze dla smakoszy, lekko słodkie za to intensywnie czekoladowe. Moje są łatwe do zrobienia, udadzą się każdemu, są kremowe i jedna do kawy będzie idealnym dopełnieniem relaksu.
500 ml śmietany 30% Mlekoma
400 g gorzkiej czekolady
kieliszek wiśniówki
wiśnie w alkoholu (ja miałam wiśnie pozostałe po nalewce wiśniowej)
kakao
Śmietanę podgrzałam wraz z połamaną czekoladą, ciągle mieszając rozpuściłam czekoladę. Do ostudzonej masy dodałam wiśniówkę, wymieszałam i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia uformowałam trufle, wkładając do każdej z nich wiśnię, każdą obtoczyłam w kakao.
Składniki pyszne. Zatem i deser będzie obłędny :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie Kasia