poniedziałek, 31 marca 2014

Kalafiorowa na gęsinie

Lekka a za razem sycąca, pełna przenikających się intensywnych smaków, typowo wiosenna zupa kalafiorowa.... idealna.







1 świeży kalafior
2 duże marchwie
1 korzeń pietruszki
ćwiartka selera
4 średnie ziemniaki
porcja rosołowa z gęsi
200 ml śmietany 18%
sól
pieprz
pęczek koperku


Umytą porcję rosołową wraz z marchewka, pietruszką i selerem zalałam zimną  wodą i ugotowałam na niewielkim ogniu wywar. Wyjęłam warzywa i porcję rosołową. Marchewkę pokroiłam w talarki. Do wywaru włożyłam różyczki kalafiora i ziemniaki pokrojone w kostkę, gotowałam do miękkości warzyw, dodałam marchewkę i posiekany koperek a na końcu śmietanę. Zupę doprawiłam solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz