środa, 12 marca 2014

Krówki śmietankowe

Mąż uwielbia krówki ale takie ciągnące delikatnie śmietankowe które coraz trudniej zdobyć w sklepie, postanowiłam zrobić je sama i był to strzał w 10 :)
Cukierki są miękkie i ciągnące wprost rozpływają się w ustach... i można się długo delektować.







600 ml mleka skondensowanego
1,5 szklanki cukru
2/3 kostki masła
aromat toffi i śmietankowy


Mleko, cukier, masło i aromaty zagotowałam w garnku o grubym dnie i gotowałam często mieszając ok 40 minut  do zagęszczenia. Gęstą karmelkową masę wylałam do keksówki i wstawiłam na noc do lodówki. Rano pokroiłam w kostki.

Stwierdzam, że krówki najłatwiej się kroją po 2 dniach spędzonych w lodówce :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz