czwartek, 24 kwietnia 2014

Lody bananowe

Dzisiaj mój wzrok padł na leżące na paterze bardzo dojrzałe banany i przypomniało mi się że dzięki Rodzicom moja kuchnia wzbogaciła się o malakser pomyślałam więc że idealnym pomysłem są lody. Powstały delikatne, kremowe i puszyste lody mocno bananowe .... pyszne, ostrzegam są bardzo "wciągające"




6 dużych bardzo dojrzałych bananów
2 łyżki miodu
pół łyżeczki soku z cytryny
2 - 3 łyżki śmietanki lub mleka

Obrane banany pokroiłam w grube plasterki i włożyłam do zamrażalnika na 3 godziny. Zamrożone banany włożyłam do malaksera, dodałam miód, śmietankę i sok z cytryny, zmiksowałam. Ja włożyłam je jeszcze na godzinę do zamrażarki ale można je podawać od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz