Powrót

Wracam po tygodniowej nieobecności, były mazury (niestety deszczowe choć i słonko chwilami zaświeciło) i po tych wojażach jeszcze się doleczam ale w nagrodę za Waszą cierpliwość i codzienne odwiedzanie bloga mam przepis na coś pysznego i małą recenzję mazurskiej gospody ale to w następnym poście. Deser który dziś chcę zaproponować jest idealny na wyjazdach, szczególnie w tak pięknej głuszy bez większego zaplecza kuchennego.... zobaczcie sami.







300 g jagód
12 okrągłych biszkoptów
300 g śmietany 18 procent lub 12 procent (ewentualnie serek waniliowy homogenizowany)
6 łyżeczek cukru

W 3 przeźroczystych szklankach układałam kolejno warstwami biszkopt, odrobinę śmietany posypanej cukrem, jagody, biszkopt itd na końcu dekorując śmietaną i biszkoptem, odstawiłam na godzinę do lodówki i podałam do kawy.




Komentarze

Popularne posty