poniedziałek, 16 czerwca 2014

Spaghetti z łososiem w sosie śmietanowym

Lekki obiad idealny na gorące dni, przygotowuje się go tyle czasu ile gotuje się makaron a smakuje wspaniale...
Polecam kiedy chcecie zjeść coś pysznie domowego ale nie macie czasu na długie stanie w kuchni.







pół opakowonia makaronu spaghetti ugotowanego all dente

200 g śmietany 18 procent
łyżka masła
cebula
100 g łososia wędzonego
pół pęczka koperku
pieprz
sól

Na maśle podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, dodałam posiekanego łososia i zrumieniłam. Do cebuli i łososia dodałam śmietanę, dusiłam ok  minut pod koniec dodając posiekany koperek i doprawiając odrobiną soli oraz pieprzem. Na ugotowany makaron wyłożyłam sos. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz