piątek, 28 listopada 2014

Pomidorowa przekąska

Na rozgrzewającą kolację przygotowałam dzisiaj pomidory z sosem czosnkowym, a żeby dodać im energii, spoczął na nich żółty ser.





2 duże dojrzałe pomidory
100 g startego żółtego sera
3 czubate łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
3-4 ząbki czosnku
szczypta soli
pół łyżeczki ziół prowansalskich

Pomidory pokroiłam na ósemki i ułożyłam na talerzu, czosnek roztarłam z solą, dodałam majonez, śmietanę i zioła. Przygotowanym sosem polałam pomidory i posypałam serem.

2 komentarze:

  1. Te wszystkie składniki brzmią niepozornie, ale kiedy jakiś czas temu zrobiłam podobną przekąskę nie mogłam uwierzyć, niebo w gębie. :)

    OdpowiedzUsuń