wtorek, 23 czerwca 2015

Karczochy z pomarańczowym sosem holenderskim

Prostota w pysznym wydaniu, gotowane karczochy, sos holenderski i pomarańcza.







2 karczochy
1 żółtko
50 g masła
sok z połowy pomarańczy
szczypta soli

Karczochy przekroiłam na pół, usunęłam włoski, gotowałam ok. 20 minut.
Po wyjęciu osączyłam z wody.
Masło rozpuściłam, dodałam sok z pomarańczy i sól a na końcu żółtko, intensywnie mieszając trzepaczką. 
Karczochy podałam z gorącym sosem holenderskim.



Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

2 komentarze:

  1. Uwielbiam Twoje zdjęcia :) Są po prostu przepiękne, a karczochy wręcz uwielbiam. Ps. Nowy konkurs - może tym razem uda Ci się :) http://www.mojegotowanieiblogowanie.pl/2015/07/konkurs-z-mieszankami-przypraw-od-rafex.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Małgosiu bardzo Ci dziękuję i nie będę ukrywać, że takie komentarze sprawiają mi ogromną przyjemność :)

    OdpowiedzUsuń