Karczochy z pomarańczowym sosem holenderskim
Prostota w pysznym wydaniu, gotowane karczochy, sos holenderski i pomarańcza.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
2 karczochy
1 żółtko
50 g masła
sok z połowy pomarańczy
szczypta soli
Karczochy przekroiłam na pół, usunęłam włoski, gotowałam ok. 20 minut.
Po wyjęciu osączyłam z wody.
Masło rozpuściłam, dodałam sok z pomarańczy i sól a na końcu żółtko, intensywnie mieszając trzepaczką.
Karczochy podałam z gorącym sosem holenderskim.
Uwielbiam Twoje zdjęcia :) Są po prostu przepiękne, a karczochy wręcz uwielbiam. Ps. Nowy konkurs - może tym razem uda Ci się :) http://www.mojegotowanieiblogowanie.pl/2015/07/konkurs-z-mieszankami-przypraw-od-rafex.html
OdpowiedzUsuńMałgosiu bardzo Ci dziękuję i nie będę ukrywać, że takie komentarze sprawiają mi ogromną przyjemność :)
OdpowiedzUsuń