piątek, 17 lipca 2015

Dip z awokado

Ahhh jak nam było wczoraj miło :) Pola Mokotowskie przywitały nas cudownie zachodzącym słońcem a lekka kolacja zjedzona z przyjaciółmi to coś co warto powtarzać często. Śpieszę pochwalić autorski pomysł na dip, jeden z trzech wczorajszych, który bardzo mi posmakował a przy okazji jest bardzo zdrowy. 
Kremowe awokado, limonka i płatki chilli jak dla mnie to zestaw idealny.







1 duże awokado
sok z połowy limonki
pół małej cebuli
1 ząbek czosnku
duża szczypta soli
pół łyżeczki płatków chilli


Z awokado wyjęłam pestkę i miąższ wrzuciłam do malaksera, dodałam pozostałe składniki i zmiksowałam do uzyskania kremowej konsystencji. Do dipu idealne były: papryka, ogórek, seler naciowy i marchewka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz