czwartek, 20 lipca 2017

Brownie z orzechami

Jestem czekoladoholikiem to już wiecie, ostatnio raczej jej nie jem i miałam nadzieję, że się opanuję i nie będę próbować... ale się nie opanowałam i nie żałuję brownie z orzechami jest absolutnie doskonałe. Następnym razem pomyślę o takim z masłem orzechowym, coś czuję, ze to będzie hit u nas.









250 g gorzkiej czekolady
200 g masła
170 g białego cukru
120 g cukru trzcinowego
4 duże jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
120 g mąki
szczypta soli

orzechy włoskie


Czekoladę z masłem rozpuściłam na parze wodnej, dodałam cukry i wymieszałam, zostawiłam do przestudzenia.
Dodałam jajka, sól i ekstrakt i wymieszałam, dodałam mąkę i wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto wyłożyłam na blaszkę 20x30 uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut.
Gotowe ciasto posypałam orzechami.





2 komentarze: