Szyszki cynamonowo-miodowe
Stary dobry przepis, ale lekko unowocześniony, idealny na zimowe wieczory.
Słodkie i korzenne, warto wypróbować.
300 g krówek
80 g masła
100 g ryżu preparowanego
2 łyżki miodu cynamonowego od Aroma di estasi
W garnku rozpuściłam masło i krówki, na końcu dodałam miód i ryż.
Lekko wystudziłam, jeszcze ciepłe formowałam w kulki.
Ręce można posmarować lekko olejem, będzie łatwiej formować szyszki.
Słodkie i korzenne, warto wypróbować.
300 g krówek
80 g masła
100 g ryżu preparowanego
2 łyżki miodu cynamonowego od Aroma di estasi
W garnku rozpuściłam masło i krówki, na końcu dodałam miód i ryż.
Lekko wystudziłam, jeszcze ciepłe formowałam w kulki.
Ręce można posmarować lekko olejem, będzie łatwiej formować szyszki.
smaki dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTo prawda a te z miodem są takie milo rozgrzewające cialo i duszę :D
Usuńz przyprawami <3 pycha!
OdpowiedzUsuńno chyba pycha bo zniknęły i nikt się nie przyznaje gdzie są ;)
Usuń