Schabowe roladki
Dzisiaj mam do zaprezentowania szybki obiad. Przydał mi się kiedy postanowiłam zrobić niespodziankę mojemu mężczyźnie i zawieźć na szybko do pracy obiad. Wraz z wcześniej opisaną już szarlotką były podobno pyszne...
4 plastry schabu
4 plastry sera (u mnie raclette)
100 g chudego boczku
4 łyżeczki musztardy dijon
sól
pieprz
jajko
bułka tarta
5 łyżek oleju
4 - 5 dużych ziemniaków
sól
olej
igiełki rozmarynu
listki oregano
Schab rozbiłam bardzo cienko, oprószyłam solą i pieprzem, posmarowałam każdy kawałek łyżeczką musztardy i ułożyłam na nim po plasterku sera oraz kilka paseczków boczku, zwinęłam. Ruloniki obtoczyłam w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
Ziemniaki nacięłam do 3/4, ułożyłam na blaszce, polałam olejem, posypałam solą, rozmarynem i oregano. Piekłam w 180 stopniach ok 25 minut.
witam,
OdpowiedzUsuńmam pytanko czy ziemniaki należy wcześniej podgotować czy nacinamy surowe ziemniaki??
Wystarczy naciac surowe ziemniaki i wstawic do piekarnika :)
Usuń